Kinderboerderij boos over diefstal therapiekonijn

Kinderboerderij boos over diefstal therapiekonijn
Kinderboerderij boos over diefstal therapiekonijn © Rechtenvrij - Pixabay

Niet zomaar een konijn

MIDDELBURG - Blacky is niet zomaar een konijn, want het dier wordt ingezet bij knuffeltherapieën voor mensen met een beperking. Ze wordt dan meegenomen naar instellingen waar ze op schoot kruipt bij de bewoners, die daar weer van opknappen.

Teleurgestelde reacties

Millie Krooger van de kinderboerderij verwacht dan ook teleurgestelde reacties als Blacky's knuffelcliënten te horen krijgen dat ze er niet is. "Dit kan niet ieder konijn. Ze moeten heel tam zijn en houden van de aandacht en van geaaid worden. Daarom vinden we het zo jammer dat ze weg is."

Oproep

Ze deed daarom maandagochtend bij Omroep Zeeland een oproep aan de luisteraars om mee te helpen zoeken naar de dader én naar Blacky natuurlijk. "Alle tips zijn welkom!"
ITEM therapiekonijn gestolen
Waardeloos
Ze is dan ook erg boos over de diefstal en noemt het 'waardeloos' dat iemand zomaar Blacky heeft meegenomen. "Dat terwijl wij nog erg lieve konijnen in de opvang hebben zitten die wél een nieuw lief baasje zoeken!" 
Flappie-stijl
De kans dat het knuffelkonijn in Flappie-stijl is ontvoerd ten behoeve van een kerstmaaltijd acht Krooger erg klein. "Blacky is maar een klein konijn, met weinig vlees op de botten. Dus echt een maaltijd heb je er niet aan..."