Geert van Oorschot komt altijd terug naar Vlissingen

Geert van Oorschot komt altijd terug naar Vlissingen
Geert van Oorschot komt altijd terug naar Vlissingen © OZ
OOST-SOUBURG - Doorgehakt
In het Zeeuwse was Geert frontman van de band Geert & The Chiefs. Met die band heeft hij veel opgetreden en was hij deelnemer aan de Popronde. Doordat de bandleden uit de provincie wegtrokken, kwam er een einde aan. Geert: "Het was niet meer toe doen om genoeg te repeteren om door te kunnen gaan op het niveau waar we zaten. We wilden eigenlijk niet stoppen, maar ik heb de knoop doorgehakt, want het ging gewoon niet meer."

Concentreren

De rockacademie is voor Geert dè plek waar hij zich helemaal op muziek kan concentreren: "Op de rockacademie heb je verschillende modules: eigen act, engineering of business. Je kan alle kanten op. Ik doe natuurlijk 'eigen act' want ik weet al vanaf m'n 15de dat ik op een podium wilde staan. Je leert vooral hoe je je geld kan verdienen in de muziekwereld, hoe je een goede muzikant wordt. Zelf leer ik het meeste van het repeteren en spelen, daar kan ik me nu helemaal op focussen."
Geert van Oorschot VOOR INTERNET

Verrast

Sinds twee jaar zit Geert in Moeders Mooiste, een band met Nederlandstalige muziek. Die keuze was indertijd uit nood geboren. "Op de dag vóór onze bandpresentatie op de rockacademie hoorden we dat onze Nederlandstalige rapper niet kon komen. Toen besloten we dat ik ging zingen en ben ik tot half drie coupletten gaan schrijven. Het heeft me heel verrast. Nu ben ik helemaal overgestapt op Nederlands."
Toekomstbestendig
Volgens Geert is Moeders Mooiste toekomstbestendig. "De neuzen staan steeds meer in dezelfde richting. Je merkt nu aan de teksten en aan de muziek dat het wat volwassener wordt en wat dieper. Daar ben ik zelf blij om. In het eerste jaar is het alleen maar plezier maken en zoeken naar je sound. Nu hebben we de richtlijn voor onze sound."

Live-band

Het doel van de band is om een dikke fanbase te krijgen en door veel te spelen in beeld te komen bij festivals. "We zijn toch vooral een live-band. We willen ervoor zorgen dat mensen onze optredens niet willen missen." Naast de optredens elders in het land, zal de band ook vaak genoeg in Zeeland te zien zijn, zegt Geert: "Ik kom altijd terug naar Vlissingen."