Karel Leeftink blijft stadsdichter van Middelburg

Karel Leeftink blijft stadsdichter van Middelburg
Karel Leeftink blijft stadsdichter van Middelburg © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Jaar extra

MIDDELBURG - Normaal ben je maar maximaal twee jaar stadsdichter. Leeftink kreeg een extra jaar omdat Middelburg volgend jaar 800 jaar stadsrechten viert. Volgens de LPM is daar onrust over ontstaan. De herbenoeming is volgens de LPM namelijk in strijd met de door het dagelijks gemeentebestuur zelf vastgestelde regels.

'Te rigoureus'

Die regels werden tot nu toe volgens de partij 'te rigoureus gehandhaafd'. Dus is volgens de LPM door de herbenoeming van Leeftink 'zeker een van de voorafgaande stadsdichters (en naar onze opvatting ook anderen) behoorlijk geschoffeerd'.

Overbodig

Maar volgens burgemeester en wethouders is er helemaal geen sprake van maatschappelijke onrust hierover. Daarnaast is de discussie volgens het dagelijks gemeentebestuur sowieso overbodig. Binnenkort wordt namelijk bekeken hoe de gemeente Middelburg in de toekomst verder wil met de stadsdichters. 

'Betrokken'

In het dagelijks leven is Karel Leeftink boswachter bij Staatsbosbeheer. Het dagelijks gemeentebestuur van Middelburg omschrijft Leeftink als "een actieve en betrokken stadsdichter, die goed weet wat er speelt in de stad". Zijn gedichten over Middelburg worden gepubliceerd op de website van de gemeente.