Zeeland wordt wakker: skelet, bungelende truck en houtrook

Zeeland wordt wakker: skelet, bungelende truck en houtrook
Zeeland wordt wakker: skelet, bungelende truck en houtrook © OZ
Skelet scan ADRZ
Skelet scan ADRZ © OZ

Skelet

OOST-SOUBURG - In het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes zijn de resten van een vroegmiddeleeuws skelet onderzocht met behulp van een CT-scan. De skeletdelen lagen op resten van een vergane grafkist, bijna honderd jaar geleden gevonden op het strand van Oostkapelle. Een eerste onderzoeksresultaat is er al: het skelet is van een man.
© Omroep Zeeland

Bungelende vrachtwagen

Het waren spannende uren voor transportbedrijf Oost Ouddorp. Een truck vol met grond gleed weg bovenop de vuilstortplaats in Vlissingen-Oost, waardoor hij op 35 meter hoogte op het randje bungelde. Van het incident is nu een filmpje opgedoken.
© Annek van den Dries / Flickr

Houtrook

De provincie gaat niet in op het verzoek van GroenLinks om onderzoek te doen naar houtrook van houtkachels en open haarden. Gedeputeerde Staten gaan er niet over, is het antwoord op de vragen van de partij.

Lees verder:
 'Provincie gaat niet over houtrook'
© Marjolijn Bergmann / Flickr

Roosevelt Study Center

Stichting Roosevelt Study Center in Middelburg gaat samenwerken met de Universiteit Leiden en krijgt een nieuwe naam. Het centrum gaat Roosevelt Institute for American Studies (RIAS) heten. Het instituut gaat samenwerken omdat de subsidies van de provincie en het Rijk de kosten niet dekken.
De Kattendijkse dijk, met op de achtergrond Goes
De Kattendijkse dijk, met op de achtergrond Goes © Manja Bor uit Wemeldinge

Het weer

Vanochtend is het bewolkt en plaatselijk mistig. Vanmiddag laat de zon zich even zien. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige zuidzuidoostenwind wordt het rond de tien graden.