Haalt Oemoemenoe de kampioenspoule? De scenario's

Haalt Oemoemenoe de kampioenspoule? De scenario's
Haalt Oemoemenoe de kampioenspoule? De scenario's © Orange Pictures
Oemoemenoe Rugby The Hookers
Oemoemenoe Rugby The Hookers © Orange Pictures
MIDDELBURG - Foto: Orange Pictures

Belangrijke duels
Drie wedstrijden zijn belangrijk bij het verdelen van de laatste plaats in de kampioenspoule. Vijf teams zijn al zeker, Oemoemenoe of The Bassets uit Sassenheim wordt de laatste deelnemer in de strijd om het landskampioenschap. Oemoemenoe speelt thuis tegen HRC uit Den Haag, The Bassets speelt in Hoek van Holland tegen The Hookers en ook de wedstrijd tussen The Dukes en Waterland kan nog belangrijk zijn voor de Middelburgse formatie. 
Eén punt genoeg
Oemoemenoe heeft vijf punten voorsprong op The Bassets en dat is het maximum aantal punten dat een club in een wedstrijd kan behalen. Eén punt is dus voldoende voor de ploeg van trainer Simon FitzGerald om de zesde plaats veilig te stellen. Dat ene punt kan worden behaald door vier try's (of meer) te scoren of door met een verschil van zeven punten of minder te verliezen. Een gelijkspel (twee punten) of een zege (vier punten) is uiteraard ook voldoende. 

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">
Waterland
Als Oemoemenoe verliest en ook geen punt weet te pakken, wat niet ondenkbaar is omdat HRC de nummer vier van de ranglijst is, dan is de ploeg afhankelijk van resultaten op andere velden. Als The Bassets vijf punten pakt tegen The Hookers (winst en tenminste vier try's), dan komt die ploeg gelijk met Oemoemenoe. Wanneer dat gebeurt wordt gekeken naar onderling resultaat. Oemoemenoe won de wedstrijd tegen The Bassets met 15-10. Niets aan de hand dus, maar dat verandert als Waterland verliest (en ook geen punt pakt) tegen The Dukes. In dat geval zouden Oemoemenoe, Waterland en The Bassets allemaal op 26 punten komen en telt het resultaat van de drie clubs onderling. The Bassets won met 19-13 van Waterland en Oemoemenoe ging met 38-17 onderuit tegen Waterland. Op basis van die grote nederlaag op de eerste speeldag zou Oemoemenoe als zevende eindigen. 
Onthouden
Bovenstaand scenario hangt aan elkaar van 'alsen en maaren'. Simpel te onthouden zit het zo: als Oemoemenoe of Waterland een punt of meer pakt, is de Middelburgse club zeker van een plaats in de top-6 en dus van de kampioenspoule. 
Beelden
De beslissende wedstrijd van Oemoemenoe tegen HRC begint zaterdagmiddag om 15.00 uur in Middelburg. Later die dag zijn op deze website beelden te bekijken. 
Oemoemenoe Rugby Yedney America
Oemoemenoe Rugby Yedney America © Orange Pictures