'Oud-personeel Goese V&D heeft nieuw werk'

Leeg V&D pand in Goes
Leeg V&D pand in Goes © Omroep Zeeland

Nieuwe baan

GOES - Het faillissement had in Goes gevolgen voor zo'n zestig medewerkers. Die zouden nu allemaal weer een nieuwe baan hebben gevonden. Niet alleen de Zeeuwse oud-V&D'ers hebben een nieuwe baan gevonden. Landelijk is ongeveer twee derde van de oud-werknemers van V&D inmiddels weer aan het werk. Van de ruim 10.000 mensen die begin dit jaar op straat stonden door het faillissement zijn nu ruim 7.000 weer aan het werk, meldt het UWV.

Winkelpand

Het immense winkelpand aan de Dam staat sinds de sluiting leeg. Pogingen om andere winkelketens als de Primark te interesseren voor het pand zijn tot op heden op niets uitgelopen. Volgens ingewijden zou er wel genoeg belangstelling zijn, maar zou het vloeroppervlak een struikelblok zijn. De winkelvloer opdelen in verschillende winkels zou lastig zijn vanwege beschikbare in- en uitgangen.
V&D Goes gesloten
V&D Goes gesloten © OZ
Failliet
V&D ging eind 2015 failliet door toegenomen concurrentie van goedkopere winkelketens en de opmars van internetwinkelen. Het warenhuis kon de laatste jaren maar moeilijk de huren van de ruim 62 winkelpanden betalen. De keten was eigendom van investeringsmaatschappij Sun Capital. Aanhoudende tegenvallende jaarcijfers deden de maatschappij besluiten de stekker uit het 128-jaar oude bedrijf te trekken.