Zeeland wordt wakker: fietslichtcontrole, autobrand, kerncentrale en politiegeweld

Zeeland wordt wakker: fietslichtcontrole, autobrand, kerncentrale en politiegeweld
Zeeland wordt wakker: fietslichtcontrole, autobrand, kerncentrale en politiegeweld © OZ
© OZ

Fietslichtcontrole

OOST-SOUBURG - Vanmorgen gaan we mee op een fietslichtcontrole van de politie. Nu de donkere dagen zijn aangebroken is goede verlichting op de fiets belangrijker dan ooit.
© OZ

Autobrand

Op de Roozenburglaan in Middelburg zijn vannacht drie geparkeerde auto's zwaar beschadigd doordat een van de auto's in vlammen op ging. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
De verlieslijdende kerncentrale in Borsele
De verlieslijdende kerncentrale in Borsele © OZ

Gemengde gevoelens

Met gemengde gevoelens wordt er vanuit de provincie gereageerd op de handreiking van het kabinet. Het Rijk pompt weliswaar 25 miljoen euro in Zeeuwse projecten, maar voor DELTA blijft de schatkist voorlopig gesloten. Ton Veraart, fractievoorzitter voor D66 in Provinciale Staten noemt het een schande dat het kabinet Zeeland met de kerncentrale laat zitten.
Agente slaat met wapenstok - Dumpert
Agente slaat met wapenstok - Dumpert © Dumpert

Politiegeweld

Ging een agente afgelopen weekend in Goes te ver bij de arrestatie van een agressieve stapper? Over die vraag is een discussie gaande op de videosite Dumpert.nl, waar een video is geplaatst van de arrestatie.
© Anne-Marie van Iersel / Flickr
Foto: Anne-Marie van Iersel

Het weer
Ook vandaag is het rustig en droog weer in Zeeland. De zon schijnt geregeld, maar er drijven soms ook een paar wolkenvelden over. De wind zit in de zuidoosthoek en is zwak tot matig, 2 tot 3 Beaufort. De middagtemperatuur komt uit op 8 of 9 graden.