Jeugdtrainers Valencia naar GPC Vlissingen

Jeugdtrainers Valencia naar GPC Vlissingen
Jeugdtrainers Valencia naar GPC Vlissingen © Omroep Zeeland
Mestalla, het stadion van Valencia CF
Mestalla, het stadion van Valencia CF
VLISSINGEN - foto: Wikipedia

Valencia methode

Het voetbalkamp is een driedaags trainingskamp voor jeugdspelers van ieder niveau in de leeftijdscategorie zes tot en met veertien jaar. Het voetbalkamp staat onder leiding van officiële Valencia jeugdtrainers, die de spelertjes zullen trainen volgens de Valencia methodology: een methode gebaseerd op de principes van het Valencia dat in 2000 kampioen van Spanje werd en twee jaar op rij de finale van de Champions League bereikte.
Weekend Valencia
De deelnemers aan het Valencia Voetbalkamp bij GPC Vlissingen maken daarbij kans op een weekend Valencia. De volgens de Spaanse trainers meest talentvolle spelers gaan dat weekend als gast van de club onder andere trainen op het trainingscomplex van Valencia, een training bezoeken van het eerste elftal en de sterren van dat elftal ontmoeten.
Voor het eerst in Zeeland
Valencia begon in 2015 met het organiseren van deze voetbalweken in Nederland en het is komend jaar voor het eerst dat de club ook Zeeland aan zal doen. In dezelfde periode zijn er ook trainingskampen op andere locaties in Nederland.

Sterren

In eigen land staat de zesvoudig landskampioen bekend om zijn goede jeugdopleiding. Sterren van het nationale elftal als Jordi Alba, David Villa, Juan Mata en David Silva zijn afkomstig van Valencia.