Kruispunt Sloeweg krijgt drie viaducten

Kruispunt Sloeweg krijgt drie viaducten
Kruispunt Sloeweg krijgt drie viaducten © Omroep Zeeland
Viaducten Sloeweg
Viaducten Sloeweg © OZ
MIDDELBURG - Keuze
Provinciale Staten konden vrijdag kiezen uit twee varianten. Een knooppunt met drie viaducten - de zogenoemde ster-variant- met een prijskaartje van 20,1 miljoen euro of een kruispunt met een rotonde en een viaduct ter waarde van 15,9 miljoen euro. Inmiddels blijkt dat een meerderheid voor voorstander van de ster-variant is.
Spannend
Tijdens de vergadering werd al snel duidelijk welke kant het op zou gaan. Vooraf was al duidelijk dat VVD (zes zetels), PVV (vier zetels), D66 (drie zetels), Partij voor Zeeland (één zetel), ZeelandLokaal (één zetel) en 50PLUS (één zetel) vóórstander van drie viaducten zijn. Samen zijn die partijen goed voor zestien zetels.

SGP geeft de doorslag

Er waren toen nog vier stemmen nodig om een meerderheid te krijgen voor de ster-variant. De SGP (zes zetels) hield de hele week de kaken stijf op elkaar over wat de voorkeur van die partij was. Maar toen fractievoorzitter Goos Roeland het woord nam, bleek dat ook de SGP voor drie viaducten kiest.

Drie viaducten

Daarmee geeft een meerderheid in Provinciale Staten steun aan de optie om drie viaducten te bouwen op het punt waar de wegen tussen Goes, Middelburg en Gent elkaar kruisen. Het is de bedoeling dat de bouw van de drie viaducten halverwege volgend jaar begint. Waarschijnlijk is het nieuwe knooppunt eind 2018 klaar.