Zeeuwse gemeenten alsnog akkoord met begroting Veiligheidsregio

© Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Extra geld
De VRZ vraagt de Zeeuwse gemeenten om 246.000 euro extra om Zeeland veilig te kunnen houden. Eerder dit jaar werd nog om een half miljoen euro extra aan gemeentelijke bijdragen gevraagd, maar dit werd bijgesteld na feedback vanuit de gemeenten.
Lees ook: Bestuur Veiligheidsregio stelt begroting uit

Compliment na compliment
Naast een goedgekeurde begroting voor 2017 was er nog meer te vieren. Zo mocht waarnemend directeur van de VRZ Elie van Strien, compliment na compliment in ontvangst nemen, voor de presentaties die hij bij alle Zeeuwse gemeenteraden heeft gegeven over de Veiligheidsregio.

Vertrouwen
Afgelopen zomer maakte de VRZ een crisis door na het uitlekken van een negatief rapport over directeur Gerrie Ruijs. Zij zit nog altijd 'ziek' thuis in Almere. De poging van Van Strien om het vertrouwen van de Zeeuwse gemeenteraden in de Veiligheidsregio te herstellen, lijkt in goede aarde te zijn gevallen.
Taart en bloemen
Ook kreeg de vergadering een feestelijk tintje door taart van de jarige Piet Zoon, waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal. Hij blaas vandaag 67 kaarsjes uit. Tot slot kreeg burgemeester Annemiek Jetten bloemen. Het was haar laatste keer in een vergadering van de Veiligheidsregio Zeeland als burgemeester van Sluis. Begin volgend jaar wordt zij burgemeester van Vlaardingen.