Sloeweg: 'Trompet-variant was verreweg de beste'

Kruising Sloeweg
Kruising Sloeweg © Omroep Zeeland

Trompet

OOST-SOUBURG - Bij de trompet-variant gaat het verkeer tussen Goes en de Westerscheldetunnel over een viaduct en het verkeer van en naar Middelburg onder dat viaduct. De enige gebruikers die er bij deze variant op achteruit gaan, zijn volgens Hornman de mensen die vanuit Goes over de Sloeweg naar Middelburg willen.
Vertraging
De trompet-variant is uiteindelijk afgevallen, omdat voor de realisatie ervan extra grond moest worden gekocht. Hiervoor was een onteigeningsprocedure nodig. De provincie vreesde dat het project daardoor nog meer vertraging zou oplopen dan het al had en besloot daarop de trompet-variant aan de kant te schuiven. 

Afgevallen

Ondanks de voordelen die Hornman ziet in de trompet-kruising ging de keuze tussen de variant met drie viaducten (stervariant) en die met een viaduct en een rotonde (Haarlemmermeer met een rotonde). "Ik vraag me af waarom de trompetversie niet meer in beeld is", zegt Hornman.
Doorstroming
"De doorstroming is vergelijkbaar met de drie viaducten variant." Daarnaast is de voorkeur die Hornman heeft een half miljoen goedkoper dan de Haarlemmermeer met een rotonde en ruim 4,5 miljoen euro goedkoper dan de stervariant waar nu voor is gekozen.
De trompet
De trompet © OZ

Goedkoop

Hornman snapt de manier niet waarop de discussie is gevoerd: "Ze willen kiezen voor een rotonde omdat het goed is voor de verkeersveiligheid en goedkoop is. Dan denk ik: De trompet-variant is nog goedkoper."

Niet verkeerd

Ondanks dat Provinciale Staten vrijdag voor de duurste variant van 20,1 miljoen euro koos, kan Hornman zich wel vinden in die keuze. "Het is op zich geen verkeerde keuze, maar het is veel geld."
Luister hier het hele gesprek terug: