Provinciale Staten geven Bevrijdingsfestival lucht

Provinciale Staten geven Bevrijdingsfestival lucht
Provinciale Staten geven Bevrijdingsfestival lucht © OZ
Microfoon spreker Provinciale Staten
Microfoon spreker Provinciale Staten © OZ

Verwarring

MIDDELBURG - Door het pas op 14 december vaststellen van het uitvoeringsprogramma cultuur van de provincie Zeeland ontstond er tijdens de laatste Statenvergadering verwarring en ongenoegen over de verdeling van de cultuursubsidies. Verwarring was er over de subsidie voor Concert at SEA. De 50.000 euro blijkt voor het grootste gedeelte op te gaan aan promotie voor de Provincie.

Andere pot

Volgens de SP had cultuurgedeputeerde de Reu beloofd om de promotie uit een andere pot dan Cultuur te halen. Hij gaf aan dat dit in 2016 niet kon en dat de staten hier volgend jaar over kunnen beslissen.

Aangehouden

Een motie van de SP om het geld dat vrij zou komen door de promotie voor CAS niet weg te halen bij cultuur, maar uit de promotiepot te halen, werd aangehouden tot volgend jaar. Verschillende fracties zeiden dat er meer tijd nodig was om de materie te bestuderen.
© OZ

Eigen budget

Daarnaast kwam er een motie van de oppositie om de voorgenomen korting van 7.000 euro op het Bevrijdingsfestival in 2017 op te vangen uit het eigen extra budget van de Provinciale Staten. Niet iedereen wilde op stel en sprong meegaan met deze motie, omdat in de cultuurnota ook andere instanties werden gekort, maar de motie werd toch aangenomen.