Hoek in tweede helft langs Oranje Wit

Hoek viert een treffer
Hoek viert een treffer © OZ
DORDRECHT - Achterstand
Vorig seizoen werd Hoek door Oranje Wit uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi en ook nu kwam de Zeeuws-Vlaamse formatie op achterstand. Hoek was de betere ploeg, maar via Sanzio Dieterich kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. 1-0 was ook de ruststand. 
Drie verdedigers
In de tweede helft veranderde Hoek van tactiek. De ploeg ging met drie verdedigers spelen en schoof Reguillo Vandepitte door naar het middenveld. Dat wierp snel zijn vruchten af, want Hoek scoorde drie keer in twintig minuten. Vandepitte scoorde in de 47e minuut de gelijkmaker, zes minuten later bracht Doesburg Hoek op voorsprong en na iets meer dan een uur spelen zorgde Van Renterghem voor de derde treffer van Hoek. In het laatste halfuur kwam daar nog één doelpunt bij. Uitblinker Nick de Groote bracht op aangeven van Birgen Martens de 4-1 eindstand op het bord. Hoek zit door de zege bij de laatste zestien ploegen in het bekertoernooi. 

Scoreverloop

1-0 Dieterich (25)
1-1 Vandepitte (47)
1-2 Doesburg (53)
1-3 Van Renterghem (62)
1-4 De Groote (78)

Opstelling

Meulmeester, Wilson, Embrechts, Vandepitte, Van Renterghem, Martens, Lagrou, Shanwary (De Vreeze/81), De Groote (Zeegers/87), Pattinama (Clinckemaillie/81), Doesburg