Oemoemenoe wint en schrijft Zeeuwse rugbyhistorie (video)

Oemoemenoe wint en schrijft Zeeuwse rugbyhistorie (video)
Oemoemenoe wint en schrijft Zeeuwse rugbyhistorie (video) © Orange Pictures
Oemoemenoe HRC nieuw
MIDDELBURG - Sterk spel
Vanaf het begin nam Oemoemenoe het initiatief en dat leidde na vijf minuten wedstrijd tot de eerste try via Pat Toeta. Uit een penaltykick kwam de thuisploeg ook op 8-0, maar daarna kwam HRC, dat vierde staat in de competitie sterk terug tot 8-8. Toch was het Oemoemenoe dat de aanval bleef zoeken. Via een try van Yedney America werd het 13-8 en omdat vervolgens ook de conversie van Toeta raak ging was het 15-8. HRC kwam voor rust nog terug tot 15-11.
Vierde try
In de tweede helft ging Oemoemenoe op zoek naar meer try's, omdat vier van die scores genoeg zijn voor het ene punt, dat Oemoemenoe nodig heeft voor het bereiken van de kampioenspoule. Deniël van der Waal scoorde de derde try vlak na rust en bij een stand van 20-16 wist diezelfde Van der Waal het bonuspunt definitief binnen te halen door de vierde try te scoren. 
Oemoemenoe heeft vierde try te pakken en het bonuspunt. De rugbyers uit Middelburg zijn verzekerd van deelname aan kampioenspoule #oemhrc

Belangrijke zege

In het vervolg van de wedstrijd wist Oemoemenoe HRC nipt van zich af te houden. De 33-30 zege is belangrijk, omdat de gescoorde punten in deze fase van de competitie mee worden genomen naar de kampioenspoule.
VIDEO: Joey Luitwieler is trots op zijn team
Oemoemenoe 2

Knokpartij

In de tweede helft liepen de gemoederen nog even hoog op tijdens het duel. Er ontstond een opstootje langs het veld waarbij zowel spelers van Oemoemenoe als van HRC in bedwang moesten worden gehouden.
Oemoemenoe 3