Zeeland wordt wakker: Kinky, afscheid en ketting

Zeeland wordt wakker: Kinky, afscheid en ketting
Zeeland wordt wakker: Kinky, afscheid en ketting © OZ
Foto van startpagina Kinky.nl
Foto van startpagina Kinky.nl © OZ

Zeeuwse zedenzaak

OOST-SOUBURG - Sekswebsite Kinky.nl betreurt wat er is gebeurd met een minderjarig Zeeuws meisje, dat tot prostitutie zou zijn gedwongen in 2014. Contacten met haar kwamen via kinky.nl tot stand. Maandagmiddag doet de rechter in Middelburg uitspraak tegen zeventien verdachten in de zogenoemde Zeeuwse zedenzaak.
© OZ

Ketting gestolen

Dylan Moison (19) uit Goes is al het hele weekend druk bezig zijn ketting terug te krijgen. Vrijdagavond werd de gouden ketting van zijn overleden vader van zijn nek getrokken tijdens een concert in het Sportpaleis in Antwerpen.
De hoofdklasse-finale TOP-DSC is het Zeeuws Sportmoment van het Jaar
De hoofdklasse-finale TOP-DSC is het Zeeuws Sportmoment van het Jaar © Orange Pictures

Sportmoment van het Jaar

De korfbalfinale tegen DSC die TOP Arnemuiden in maart speelde is gekozen tot Zeeuws Sportmoment van het Jaar. In de verkiezing van Omroep Zeeland kreeg TOP meer stemmen dan Niels Mesu, Tim Pleijte en Johnny Hoogerland.
© oz

Afscheid bakkende broers

Zeven dagen in de week, al 45 jaar lang, werken de broers Harry en Mathieu om en om in de bakkerij die ooit van hun vader was. Aan die samenwerking komt nu een eind omdat boer Harry emigreert naar de Dominicaanse Republiek. Op 31 januari is zijn laatste werkdag.
Koeien in de mist in een weiland bij Nisse
Koeien in de mist in een weiland bij Nisse © Piet Grim uit 's-Heerenhoek

Weer

Het is eerst mistig en nevelig, lokaal komt ook dichte mist voor. Het zicht wordt geleidelijk beter, maar de bewolking blijft de overhand houden. Bij weinig wind wordt het rond de 8 graden.