Dylan wil ketting overleden vader terug (video)

Dylan wil ketting overleden vader terug (video)
Dylan wil ketting overleden vader terug (video) © OZ
Zeeuwse-ketting-gestolen-ZNO161218DO

Getrokken

GOES - Het concert van twee Belgische dj's was nog maar net begonnen toen er een groepje jongens om Dylan heen kwam staan. "Ik dacht eerst dat ze mijn portemonnee wilden hebben. Maar toen kreeg ik ineens een duw en werd mijn ketting van onder mijn t-shirt afgetrokken. Het ging er heel professioneel aan toe. Er stond iemand bij met een vlag om alles een beetje af te schermen. Ik heb gelijk geprobeerd om hem terug te krijgen maar dat is niet gelukt. De daders deden of ik gek was. Ze waren ook al heel snel tussen het publiek verdwenen."

Vader

De ketting is heel belangrijk voor Dylan. "Mijn vader heeft die ketting 20 jaar gedragen. Als hij er ooit niet meer zou zijn, wilde hij dat ik hem zou dragen. Vier jaar geleden overleed hij plotseling. Ik heb de ketting sindsdien altijd om." De ketting is ook uniek. Dylan: "Het is een gouden schakelketting met daaraan 5 letters. Een M, een R, een S en twee D's, van mijn moeder, mijn drie zussen en mijzelf."
Dylan Moison
Dylan Moison
Aangehouden
Dylan was niet de enige die vrijdagavond beroofd is. "Er stond een groep van ongeveer 8 mensen bij de security. Sommigen misten hun telefoon. Anderen net zoals ik hun ketting." De politie in Antwerpen is met de zaak bezig. Vrijdagnacht werden er al twee mensen aangehouden en volgens Dylan is er vannacht ook iemand gepakt die een aantal kettingen bij zich had. "Ik hoop zo dat die van mij daarbij zit. "
Grootschalige dancefeesten
De gestolen ketting van Dylan heeft behoorlijk wat aandacht in de media gekregen en wordt veel gedeeld op social media. "Ik hoop dat ik hem daarmee terug krijg. Maar ik hoop ook dat ik mensen kan waarschuwen. Ik krijg zoveel berichtjes van mensen die hetzelfde is overkomen bij grootschalige dancefeesten. Als ik van te voren gewaarschuwd was, had ik de ketting waarschijnlijk niet gedragen."