BLØF weer meeste nummers in Top 2000

BLØF weer meeste nummers in Top 2000
BLØF weer meeste nummers in Top 2000 © oz
Bandleden van BLØF
Bandleden van BLØF © OZ

Minder

OOST-SOUBURG - BLØF heeft in totaal zeventien noteringen in de lijst. Vorig jaar waren dat er nog negentien. BLØF houdt de koppositie doordat ook nummer twee, Marco Borsato, het dit jaar met minder liedjes moet doen: veertien nummers tegenover achttien vorig jaar.

Grafiek: de lijst van Bløf

Hoogst genoteerde nummer

De andere Zeeuwse band in de Top 2000, Racoon, heeft dit jaar acht nummers in de lijst, twee nummers minder dan vorig jaar. Racoon mag zich wel beroemen op het hoogst genoteerde Zeeuwse nummer: Oceaan, op de 24e plaats.

Teruggang

Over de hele linie hebben de beide Zeeuwse topbands te maken met een teruggang. De sterkste nummers van Racoon (Oceaan en Love you more) en BLØF (Liefs uit Londen en Aan de Kust) handhaven zich redelijk bovenin de Top 2000. Maar de andere nummers hebben er meer moeite mee. Bekijk in onderstaande grafiek de ontwikkeling van beide bands. De gestippelde lijnen geven de gemiddelde positie aan van alle nummers van die band in de Top 2000.

Grafiek ontwikkeling Bløf en Racoon sinds 1999

Afvallers

Van twee BLØF-nummers heeft de Top 2000 dit jaar afscheid genomen: Later als ik groter ben en Meer kan het niet zijn. Racoon-liefhebbers zullen het dit jaar moeten doen zonder Freedom en Laugh about it.

Stijgers

Het hoogst genoteerde BLØF-nummer is Liefs uit Londen op 298. BLØF heeft dit jaar twee stijgers in de Top 2000, Aan de kust, op plaats 311, negen plaatsen beter dan vorig jaar. Hou vol hou vast is de andere stijger, die staat nu op 1553 en dat 51 plaatsen hoger dan in 2015.

Grafiek: de lijst van Racoon

Extra pagina

De uitzending van de Top 2000 begint op Eerste Kerstdag om 9.00 uur. Wil je van beide bands de volledige line-up zien van alle nummers ooit in de Top 2000, kijk dan op deze extra pagina van Omroep Zeeland.