Zeeland wordt wakker: Jachthaven, Porthos en Tholen

Zeeland wordt wakker: Jachthaven, Porthos en Tholen
Zeeland wordt wakker: Jachthaven, Porthos en Tholen © OZ
© OZ

1,5 miljoen schuld

OOST-SOUBURG - De Stichting Jachthaven Scharendijke (SJS) staat aan de financiële afgrond. De stichting heeft in een paar jaar tijd een schuld opgebouwd van bijna 1,5 miljoen euro. Uit onderzoek blijkt dat twee bestuursleden financiële keuzes maakte die ongunstig voor de stichting uitpakte. Die zijn daarom geschorst.
© oz

Porthos

De gemeenteraad van Middelburg stemt in met het voorstel om gedurende één jaar extra personeel aan te trekken voor Porthos, de organisatie die namens de drie Walcherse gemeenten taken uitvoert in het kader van de Jeugdwet en de Wmo.
© OZ

Medaille van Verdienste

De vrijwilligers van de Stichting Tholen 650 Jaar hebben een Medaille van Verdienste gekregen. Het college van burgemeester en wethouders van Tholen geeft de medailles uit blijk van waardering.
© Bertie Sijbrands / Flickr

Het weer

Vanochtend is het op veel plaatsen helder maar wel koud met temperaturen rond het vriespunt. Lokaal kan een mistbank voorkomen. Overdag is het mooi winterweer met flinke zonnige perioden. Bij een zwakke oostenwind wordt het niet warmer dan een graad of 4. Komende nacht daalt de temperatuur tijdens opklaringen tot net iets boven nul. Morgen begint de dag misschien nog met een streepje zon maar al snel wordt het bewolkt en in de middag gaat het ook regenen. Bij een aantrekkende zuidwestenwind wordt het uiteindelijk 7 graden.