In Sluis kan het niet bizar genoeg zijn (video)

In Sluis kan het niet bizar genoeg zijn (video)
In Sluis kan het niet bizar genoeg zijn (video) © OZ
Bizarium deze

Laten zien

SLUIS - De bedenkers van Bizarium vinden het jammer dat sommige ideeën in de prullenbak zijn beland en wilden juist de mislukte uitvindingen aan het publiek laten zien. "Ze zijn stuk voor stuk toch belangrijk geweest. Sommige uitvinders waren hun tijd ver vooruit, maar misten nog bepaalde technologieën."

Da Vinci

Een voorbeeld is het vliegtoestel van Leonardo da Vinci. Toen hij daar in de zestiende eeuw over nadacht, werd hij voor gek verklaard, maar eigenlijk was hij zijn tijd ver vooruit. Aan dat eerste vliegtuig denkt niemand meer. Zonde, vinden de bedenkers. Daarom hebben zij van oude tekeningen de uitvindingen nagemaakt.
© OZ
Inspireren
Geerinck en De Jonghe komen uit Antwerpen en vonden in Sluis de ideale plek voor hun museum. "We willen mensen inspireren en laten zien dat creativiteit loont." In het dagelijks leven zijn ze beide ontwerper. "We voelden ons tot die mislukte uitvindingen aangetrokken en het is echt een passie geworden." 

Atelier

Het huis van het ontwerpersechtpaar heeft de afgelopen jaren gediend als atelier. "Het was echt een chaos", vertelt De Jonghe. Iedere vrij plekje in het huis werd gebruikt voor de ontwerpen. "Nu het museum klaar is, kunnen we eindelijk opruimen."
Passie
Hoewel Geerinck en De Jonghe spreken over een passie, was niet iedereen in hun omgeving meteen enthousiast. "Veel mensen vroegen ons waarom we een museum wilden beginnen, maar we wilden dit gewoon heel graag."
Ruimteschip
In het museum zijn bizarre uitvindingen te zien als een reddingskoffer voor schipbreukelingen en een ruimteschip uit de zeventiende eeuw.