Hosternokke door Bertie nu ook buiten Zeeland populair

Hosternokke door Bertie nu ook buiten Zeeland populair
Hosternokke door Bertie nu ook buiten Zeeland populair © RTL

Bertie naar de finale

Hosternokke-artikelen

OOST-SOUBURG - Mutsen, petjes, shirts, er zijn allerlei Hosternokke-artikelen verkrijgbaar. Met name de petjes vinden sinds Bertie's Robinson-optreden gretig aftrek bij de webshop Leuntje.com van de textieldrukker Capello in Heinkenszand.
Lees ook: Hosternokke-mutsen en kleding niet aan te slepen

'Iedereen heeft het over dat petje'
"We merken een duidelijke toename in de verkoop", beaamt Sandra Post van Leuntje.com. "De telefoon staat roodgloeiend. En als we ergens staan met onze kraam dan heeft iedereen het over dat petje van Bertie."

Buiten Zeeland

Onder Zeeuwen zijn de hosternokke-artikelen al langer populair, maar nu komen de bestellingen niet meer alleen van Zeeuwen. Ook van buiten Zeeland is er veel interesse. Dat is ook te merken aan de bezoekerscijfers van Omroep Zeeland. Want veel niet-Zeeuwen vragen zich nu massaal af wat dat nou eigenlijk betekent, dat 'hosternokke'.

Krachtterm

Dus wordt die Zeeuwse krachtterm keer op keer ingevuld in zoekmachines, die de zoekers vervolgens doorverwijzen naar het Omroep Zeeland-bericht: Hosternokke: wat betekent dat eigenlijk? Sinds de uitroep van Bertie bij het behalen van de finale is dat bericht duizenden keren bekeken. En dan met name door bezoekers van buiten Zeeland.

Merendeel uit Zuid- en Noord-Holland

Slechts 3 procent van de bezoekers van die pagina is Zeeuw. De rest komt uit de rest van het land, tot aan Groningen en Friesland aan toe, die twee provincies zitten rond de 4 procent. Het merendeel van de bezoekers komt uit Brabant, Zuid- en Noord-Holland, met 15, 17 en 21 procent. Ergens is dat wel logisch, want welke Zeeuw weet nou niet wat hosternokke betekent?

Weggestemd

Bertie Steur werd in 2014 een bekende Nederlander door haar deelname aan het tv-programma Boer zoekt Vrouw. Dit jaar staat ze opnieuw in de belangstelling door haar deelname aan Expeditie Robinson. Ze werd al snel weggestemd, met name omdat andere kandidaten haar als een grote concurrent zagen. 

JayJay onder de indruk van Bertie

Stiekem

Toen ze het aanbod kreeg om haar expeditie stiekem voort te zetten op afvallerseiland, ging ze daar gretig op in. Na 28 dagen op dat eiland plaatste Bertie zich alsnog voor de halve finale. Die wist ze overtuigend te winnen, waardoor ze nu in de finale staat en de winst binnen handbereik lijkt.

Bertie publieksfavoriet

Door haar route naar de eindstrijd hoefde ze niet mee te doen aan listen of 'complotjes'. En mede dankzij de nuchtere manier waarop ze omging met haar lange en vaak eenzame verblijf op afvallerseiland groeide de Zeeuwse boerin de afgelopen weken uit tot de publieksfavoriet. 

Finale

De finale van Expeditie Robinson is donderdag te zien om 20:30 uur op RTL 5. Bertie moet het in die finale opnemen tegen Dio en Thomas.