Zeeland wordt wakker: Jeugdwerkloosheid, Oostkerk en drugsdealer

Zeeland wordt wakker: Jeugdwerkloosheid, Oostkerk en drugsdealer
Zeeland wordt wakker: Jeugdwerkloosheid, Oostkerk en drugsdealer © OZ
Jeugdwerkloosheid
Jeugdwerkloosheid © OZ

'Werk zat'

OOST-SOUBURG - De Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder wil jongeren die niet genoeg hun best doen om aan de slag te raken hard aanpakken. Stroosnijder ziet steeds meer jongeren met een uitkering terwijl volgens hem in een provincie vol horeca zoals Zeeland werk zat is.

Lees verder: 
'Veel werkloze jongeren kunnen gewoon aan de slag'
Oostkerk
Oostkerk © OZ

Oostkerk

De provincie zet 500.000 euro apart uit voor de Oostkerk in Middelburg. Maar de kerk zal nog even moeten wachten op dat geld. Cultuur-gedeputeerde Ben de Reu wil eerst een goed gesprek voeren met de nieuwe beheerder, de Nationale Monumenten Organisatie.

Lees verder:
 Redding Oostkerk loopt vertraging op
Coke
Coke © OZ

Cocaïne

De politie is op zoek naar de eigenaar van 1,2 kilo cocaïne. De harddrugs zaten in een groot pakket dat zondag is gevonden op het strand van Zoutelande
© Evelien jansen, Oostkapelle
Foto: Evelien Janssen, Oostkapelle

Weer

Eerst komt de zon nog af en toe aan bod, maar geleidelijk neemt de bewolking toe. In de loop van de middag volgt vanuit het westen regen. Het wordt circa 6 graden. Daarbij waait er een matige en aan zee krachtige zuidelijke wind, 4 tot 6 Beaufort. Vanavond en vannacht koelt het af tot een graad of 4. Er kan nog steeds af en toe een beetje regen vallen, morgenochtend ook nog.