Tien miljoen voor wegen op Schouwen-Duiveland

Tien miljoen voor wegen op Schouwen-Duiveland
Tien miljoen voor wegen op Schouwen-Duiveland © OZ
Kruispunt Serooskerke
Kruispunt Serooskerke © OZ
DEN HAAG - Sterren
De N57 en de N59 op Schouwen-Duiveland voldoen niet aan de minimale eisen voor verkeersveiligheid die Rijkswaterstaat stelt. Een vijfsterren-weg is maximaal verkeersveilig. Een driesterren-weg voldoet aan de minimale veiligheidseisen. Maar de N57 en de N59 komen niet aanmerking voor een driesterren-status. Alle wegen die niet die norm voldoen, gaat Rijkswaterstaat aanpakken.
Serooskerke
Het kruispunt op de N57 waarbij je van Serooskerke richting Ouddorp kunt rijden gaat volledig op de schop. Nu staan daar nog verkeerslichten, maar die worden vervangen door een rotonde. De provincie betaalt 200.000 euro mee aan dat project.
Kruispunt Westenschouwen
Kruispunt Westenschouwen © OZ
Westenschouwen
Ook de afslag op de N57 naar Westenschouwen wordt aangepakt. Het is de bedoeling dat ook daar een rotonde komt. De provincie stelt grond beschikbaar aan Rijkswaterstaat om die kruising veiliger te maken. Daarmee is 25.000 euro gemoeid.
Rotonde
Ook halverwege de route tussen Burgh-Haamstede en Serooskerke gaat Rijkswaterstaat een rotonde aanleggen. Het is de bedoeling dat de drie rotondes op de N57 in 2019 worden gebouwd.
N59
Ook op de N59 is een aantal punten dat moet worden aangepakt. Met name in de buurt van Oosterland zijn volgens gedeputeerde Harry van der Maas van Infrastructuur punten die moeten worden aangepakt. Dat gebeurt na 2019.
Luister hier naar een radio-interview met gedeputeerde Harry van der Maas: 
ITEM geld voor schouwse wegen