Dijsselbloem: 25 miljoen voor Zeeland is zeker (video)

Dijsselbloem: 25 miljoen voor Zeeland is zeker (video)
Dijsselbloem: 25 miljoen voor Zeeland is zeker (video) © OZ
Geld Zeeland moties

SGP

De SGP-fractie in de Tweede Kamer wilde een amendement indienen, om de bijdrage van het kabinet veilig te stellen. De brief daarover van minister Kamp van Economische Zaken over die bijdrage was volgens de fractie dermate vaag, dat de bijdrage allerminst zeker zou zijn.
Potjes
Minister Dijsselbloem bestreed dat er sprake is van een 'vage' brief: "We hebben samen aan tafel gezeten met Zeeuwse bestuurders, die heel blij waren. We hebben ons gecommitteerd voor het bedrag. Mits de onderbouwing van de voorstellen goed is, maar die slag om de arm maken we altijd." 
Tweede Kamer
Tweede Kamer © OZ
Meevallers
De Tweede Kamer sprak woensdagmiddag met Dijsselbloem over de begroting van alle ministeries over 2016. Door een meevaller van ruim 4 miljard euro, vindt de SGP dat het kabinet best wat voor Zeeland kan doen. 
Balkenende
Een commissie onder leiding van de Zeeuwse oud-premier Balkenende vroeg eerder dit jaar om financiële steun van het Rijk voor Zeeland. De provincie heeft te maken gehad met een serie faillissementen en reorganisaties die vele banen in de provincie hebben gekost.
UCR
UCR © OZ

Tweede universiteit

De SGP-fractie in de Tweede Kamer vroeg woensdagmiddag ook om 19 miljoen euro voor een tweede universiteit in Zeeland, naast het bestaande University College Roosevelt. De Kamer stemt donderdag over dat verzoek.