Zeeland wordt wakker: Verliezers, meekijken en hosternokke!

Zeeland wordt wakker: Verliezers, meekijken en hosternokke!
Zeeland wordt wakker: Verliezers, meekijken en hosternokke! © oz
© Otto Vosveld / Flickr

Doel

OOST-SOUBURG - D66 wil dat de Nederlandse nucleaire inspectie mag meekijken als een Belgische kerncentrale weer wordt opgestart na een storing. Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven wil dat bewoners van de grensstreek zich daardoor veiliger gaan voelen.
Protestbord in 's-Gravenpolder
Protestbord in 's-Gravenpolder © Omroep Zeeland

Verliezers

De commotie rond het asielzoekerscentrum in 's-Gravenpolder heeft alleen maar voor verliezers gezorgd. Ondanks het feit dat het azc er niet komt. Dat zegt Cees van Rij, van het inmiddels opgeheven Comité Direct Betrokkenen (in een terugblik op een bewogen jaar).
© OZ

Kwaliteit

Straks tijdens de kerstdagen doen veel mensen extra hun best met bakken, braden, sudderen, koken, stoven. Kwaliteit staat dit jaar voorop, weten ze al bij de slager...
© OZ

Gewonnen

Boerin Bertie heeft donderdagavond Expeditie Robinson gewonnen. Ze nam het in de finale op tegen rapper Dio en oud-wielrenner Thomas Dekker. Vooraf was Bertie al de favoriet van de kijkers, en dat maakte ze waar. 
Stelleplas, Heinkenszand
Stelleplas, Heinkenszand © Mel Minnaard
Foto: Mel Minnaard, 's-Heerenhoek
Weer
De dag begint grijs met laaghangende bewolking en plaatselijk ook mist. Later op de dag komt de zon tevoorschijn en blijft het droog. Met een matige tot vrije krachtige zuidelijke wind wordt het maximaal 8 graden. Vanavond en vannacht raakt het weer bewolkt en neemt de kans op regen toe.