Zeeuwse Bertie winnares Expeditie Robinson

Zeeuwse Bertie winnares Expeditie Robinson
Zeeuwse Bertie winnares Expeditie Robinson © OZ
Boerin Bertie in Expeditie Robinson
Boerin Bertie in Expeditie Robinson © Expeditie Robinson | RTL5

Kokosnoten schieten

OOST-SOUBURG - De drie moesten onder meer eerst een paaltje pakken dat onverwacht viel, vervolgens over een over water gespannen touw lopen, en als laatste kokosnoten schieten op drie doelwitten. Dat laatste spel speelde Bertie tegen Dio, omdat Thomas Dekker inmiddels was afgevallen.
Apart
Bertie werd na de eerste aflevering door haar teamgenoten weggestemd en overleefde vier weken op  'Afvallerseiland'. Dat is een eiland waar alle verliezers strijden om een herkansing. Presentator Dennis Weening noemde de comeback "legendarisch", volgens hem is het nog nooit eerder voorgekomen dat iemand op zo'n manier terug in het programma kwam en won. Dat ze in de finale stond, vond Bertie dan ook wel "apart". 
ITEM Bertie Expeditie Robinson
Duimpje voor Bertie
Uit een peiling van Expeditie Robinson bleek dat de meerheid Bertie de overwinning gunde. Zo'n 95% van de van personen die gereageerd heeft, gaf Bertie een duimpje.
Populairst
Ook uit een analyse op Twitter bleek dat Bertie het populairst is. De meeste Expeditie Robinson-tweets (ruim 2.000) gingen over de boerin uit Renesse. Thomas Dekker, oud-wielrenner, volgt met 1.036 tweets, over Dio, rapper, wordt het minst gesproken: 659 tweets. De tweets over Bertie waren bovendien positiever van toon dan de tweets over haar concurrenten Dio en Thomas.
1,5 miljoen
De finale was donderdagavond met ruim 1,5 miljoen kijkers het tweede best bekeken programma van de avond. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur trok meer kijkers. 

Eindejaarsquiz

Op oudejaarsavond is Bertie, samen met veertien andere bekende Zeeuwen, te zien in de Eindejaarsquiz van Omroep Zeeland. De quiz is op 31 december vanaf 18.10 uur te zien.