Twijfels over kinderopvang van 7 tot 7 (video)

Twijfels over kinderopvang van 7 tot 7 (video)
Twijfels over kinderopvang van 7 tot 7 (video) © OZ
IKC opleiding instart 2

'Bij de ouders'

MIDDELBURG - De kinderen kunnen terecht bij het IKC van 07.00 tot 19.00 uur en dat stuit de christelijke partij tegen de borst. "De zorg voor kinderen ligt wat de ChristenUnie betreft bij de ouders en niet bij een opvang van zeven tot zeven", legt Willemien Treurniet van de ChristenUnie Middelburg uit.

De uitzondering

"Het is op zich prima dat sommige ouders ervoor kiezen de zorg voor hun kinderen zo lang uit handen te geven, maar het moet niet zo worden dat ouders die straks bij zo'n IKC staan om hun kinderen op te halen om kwart over drie de uitzondering worden", vindt Treurniet.

Nieuwe opleiding

Scalda start nu met een nieuwe opleiding waar mensen uit de kinderopvang opgeleid worden om op zo'n IKC te kunnen gaan werken. De ChristenUnie vindt dit geen goede ontwikkeling. "Laten we nou eerst eens kijken of zo'n IKC wel een goede vorm is, voordat we gelijk mensen gaan opleiden."

Religieus onderwijs

De politieke partij maakt zich ook zorgen over de keuzevrijheid van ouders voor religieus onderwijs. "Zulke centra zijn over het algemeen groots opgezet, om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bedienen. Dan wordt vanwege de diversiteit vaker gekozen voor openbaar onderwijs."
Kinderjasjes op de gang bij de kinderopvang.
Kinderjasjes op de gang bij de kinderopvang. © OZ

Plan

De ChristenUnie heeft nog geen direct plan om haar ongenoegen over de aanstaande IKC's kenbaar te maken. "In 2013 kwam er een IKC in Middelburg en daar zijn toen gesprekken over geweest met de ChristenUnie om het over onze bezwaren tegen deze vorm van zorg en onderwijs te hebben en daar werd toen goed naar ons geluisterd. Over dat IKC zijn we uiteindelijk best tevreden."