Poolse mannen slaan erop los in Goes tijdens Kerst

Poolse mannen slaan erop los in Goes tijdens Kerst
Poolse mannen slaan erop los in Goes tijdens Kerst © OZ
Arrestatie (archief)
Arrestatie (archief) © OZ

Aangevallen

GOES - Twee jongens die achteraan de rij wachtende mensen stonden voor de discotheek El Toro in Goes werden om 0.27 uur plotseling door de groep Poolse mannen aangevallen, zonder een aanwijsbare reden. Toen de portiers de jongens te hulp schoten, kregen zij ook klappen van de Polen. Een van de portiers liep een gebroken kaak op. 

Andere mishandeling

De vier Poolse mannen gingen er vervolgens vandoor. Maar kort daarna werden ze door de politie aangehouden voor een andere mishandeling. Het gaat om vier Poolse mannen van 20, 26, 28 en 39 jaar. 

Zinloos geweld

Toen de politie na de aanhouding de beelden van bewakingscamera's in de binnenstad terugkeken, ontdekten ze de eerdere mishandeling op de Oude Vismarkt. De politie is nu op zoek naar de twee jongens die in elkaar werden geslagen. Ze zijn volgens de politie slachtoffer van zinloos geweld en worden opgeroepen om zich te melden.

Gefilmd

Uit het rechercheonderzoek blijkt verder dat ook omstanders de mishandelingen hebben gefilmd. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen, zodat hun videobeelden kunnen worden meegenomen in het onderzoek.