Zeeland wordt wakker: kerststallen, ijsbaan en koenckelen

Zeeland wordt wakker: kerststallen, ijsbaan en koenckelen
Zeeland wordt wakker: kerststallen, ijsbaan en koenckelen © OZ
© OZ

Kerststallen

OOST-SOUBURG - In de Catharinakerk in Hengstdijk begint vanmiddag de jaarlijkse tentoonstelling van kerststalletjes. De vrijwilligers van de organisatie hebben ze niet meer kunnen tellen, want het zijn er vele honderden. Jo de Cock vertelt waar ze allemaal vandaan komen.
BUL Kerststallen Hengstdijk
© Omroep Zeeland

IJsbaan

Gehandicapte kinderen in een rolstoel kunnen nu ook schaatsen op de schaatsbaan in Middelburg. Dankzij een subsidie van ruim 3000 euro van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, heeft de ijsbaan speciale slees kunnen kopen. Patrick Gabriëls van de schaatsbaan vertelt over de mogelijkheden.
BUL Cheque ijsbaan
© OZ

Koenckelpot

De Eerste Yerseksche Koenckelpot Fanfare bestaat op 31 december exact 25 jaar. Een jubileum dat dit en volgend jaar uitgebreid wordt gevierd. Volgens voorzitter Rinus Scheele, die ook aan de wieg heeft gestaan van deze bijzondere fanfare, is het vooral te danken aan de leden dat de fanfare al zo lang bestaat.
BUL Koenckelpot fanfare
Leeg pand V&D Goes
Leeg pand V&D Goes © Omroep Zeeland

V&D

Het is alweer bijna een jaar geleden dat het warenhuis V&D failliet ging. Het betekende onder meer het einde voor de enige Zeeuwse vestiging, in Goes. En het ontslag voor de zestig medewerkers. Het pand staat nog altijd leeg, maar inmiddels hebben wel alle voormalige V&D medewerkers een nieuwe baan. Jan Kik, oud-manager van de Goese V&D is daar erg blij mee.
BUL V&D terugblik
weerfoto paalhoofd cadzand 18 november 2016
weerfoto paalhoofd cadzand 18 november 2016 © Flickr - Brian van den Berk uit Philippine
Foto: Brian van der Berk, Philippine

Weer
Het wordt vandaag lichtbewolkt met een matige noordwestenwind die later naar zuidwest draait. De temperatuur is rond de acht graden.