Brandweer rukt 76 keer uit met jaarwisseling

Brandweer rukt 76 keer uit met jaarwisseling
Brandweer rukt 76 keer uit met jaarwisseling © OZ
Brandweer ter plekke om gaslek met waterscherm af te schermen.
Brandweer ter plekke om gaslek met waterscherm af te schermen. © OZ

Drukst op Walcheren

OOST-SOUBURG - Na Vlissingen had de brandweer het het drukst in Middelburg (14 uitrukken), gevolgd door Terneuzen (8) en Borsele en Goes (beide 5). In Kapelle en Sluis hoefde de brandweer helemaal niet in actie te komen.

Gaslek

De uitrukken waren vooral voor buitenbranden zoals brandende prullenbakken, hagen en containers. Ook werd op veel plekken afval in brand gestoken. In Nieuw en Sint Joosland is een gaslekkage in een rioolput geweest. Ook is de brandweer uitgerukt om hulp te bieden bij twee verkeersongevallen.
Lees ook: Gaslek gedicht in Nieuw- en Sint Joosland

Hulpverleners belaagd
In Vlissingen ging het mis toen de brandweer in de Bloemenlaan een kleine brand wilde blussen. aan de Bloemenlaan in Vlissingen. Bij aankomst werden de politie en het brandweerpersoneel door diverse mannen bekogeld met onder andere stenen.

Lees ook: Politie belaagd door jongeren in Vlissingen

ADRZ
Bij het ADRZ in Goes zijn tijdens de nieuwjaarsnacht zeven mensen binnengebracht. Een van de slachtoffers had rook ingeademd, bij de andere zes slachtoffers was sprake van alcoholvergiftiging. Onder hen zat een persoon die jonger was dan achttien en dus nog niet mocht drinken. De overige slachtoffers waren wel oud genoeg om alcohol te drinken.