Adam en Mansour leren Nederlands in supermarkt Hulst (video)

Adam en Mansour leren Nederlands in supermarkt Hulst (video)
Adam en Mansour leren Nederlands in supermarkt Hulst (video) © Omroep Zeeland
Adam loopt stage bij een supermarkt
Adam loopt stage bij een supermarkt © Omroep Zeeland

Op de groenteafdeling

HULST - Adam uit Soedan loopt drie maanden stage op de groenteafdeling. Hij woont al een tijdje in Kloosterzande, maar vond het moeilijk om werk te vinden. Nu werkt hij twee dagen in de week en gaat het praten al wat beter.
Werkervaringsplekken Hulst INT1

Hulst

De gemeente Hulst doet zijn best om inwoners met een ww-uitkering aan een baan te helpen. Onder die groep vallen ook statushouders. Omdat zij de taal nog niet goed spreken, is het voor deze mensen lastig om een baan te vinden. Vooral voor lageropgeleiden. 
Werkervaringsplekken Hulst INT2

Mansour

Na drie maanden stage wordt er gekeken of Adam kan blijven werken op de groenteafdeling. Mansour uit Syrië ging hem al voor. Hij heeft inmiddels een vaste baan in de supermarkt. 
Werkervaringsplekken Hulst INT3

Meer stageplekken

Mattheeuws hoopt dat andere Hulsterse bedrijven in de toekomst ook stageplekken aanbieden. "Er zijn veel statushouders met een technische achtergrond die snel aan de slag willen en kunnen. Af en toe is het natuurlijk lastig om te communiceren, maar ik heb gemerkt dat ze graag willen werken." Het project wordt in samenwerking met de gemeente geëvalueerd. Er wordt dan gekeken hoe het proces soepeler kan verlopen zodat andere bedrijven aanhaken.