Zeeland wordt wakker: nieuwjaarsrecepties, Plompe Toren en waterpolo

Zeeland wordt wakker: nieuwjaarsrecepties, Plompe Toren en waterpolo
Zeeland wordt wakker: nieuwjaarsrecepties, Plompe Toren en waterpolo © OZ
© Omroep Zeeland

Lonink start optimistisch

OOST-SOUBURG - Burgemeester Lonink van Terneuzen heeft een optimistische toespraak gehouden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Hij roemde de kracht van de eigen regio, vernieuwingen, nieuwe verbindingen en de lokale democratie.
Afscheid van burgemeester Jetten
Afscheid van burgemeester Jetten © OZ
Afscheid Jetten
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Sluis werd er afscheid genomen van burgemeester Annemiek Jetten. Jetten was de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente Sluis en was een tijdlang de enige vrouw tussen de andere twaalf burgemeesters in Zeeland.

Lees verder:
 -Sluis neemt afscheid van Jetten
Waterpoloteam uit Zierikzee tijdens training
Waterpoloteam uit Zierikzee tijdens training © Omroep Zeeland
Waterpoloteam
Eindelijk mogen de waterpoloërs van zwemvereniging Onderdak uit Zierikzee weer een wedstrijd spelen. Twee jaar lang hebben ze getraind, en over twee weken is het zo ver dan speelt de ploeg een oefenduel tegen DZK uit Vlissingen.
© Jan van der Linde / Omroep Zeeland Flickr

Nieuwe wachter

De Plompe Toren bij Burghsluis heeft een nieuwe wachter. Arno Zwetsloot is sinds 1 januari het aanspreekpunt en gastheer voor inwoners en bezoekers. Daarnaast geeft hij excursies en houdt hij een oogje in het zeil.
© Nella Padmos / Omroep Zeeland Flickr

Het weer

De zon wisselt zich dinsdag af met bewolking. Er is ook kans op regen. In de provincie waait een vrij krachtige westenwind. De temperatuur is rond de 6 graden.