Bedrijventerrein Goes groeit boven verwachting (video)

Bedrijventerrein Goes groeit boven verwachting (video)
Bedrijventerrein Goes groeit boven verwachting (video) © OZ
Bedrijventerrein De Poel
GOES - Groei
De groei van het bedrijventerrein is met name te danken aan de nieuwe op-en-afritten naar de A58. Toch is het opmerkelijk want in de afgelopen jaren was er van groei geen sprake. Verantwoordelijk wethouder Derk Alssema wijt dat dan ook aan de crisis. "Ik denk dat het twee jaar geleden vooral te maken had met de crisis waardoor bedrijven toch hun investeringsbeslissingen hebben uitgesteld. Dus we zien nu een toename in investeringen in nieuwe vestigingen en dat trekt ook weer ondernemers aan".
Nieuwe kavels
Om aan de groei te kunnen voldoen zijn er nieuwe kavels gecreëerd. Twee zijn er direct verkocht en negen kavels zijn gereserveerd door bedrijven. Zij proberen nu de financiering rond te krijgen. Op drie gereserveerde kavels hebben andere bedrijven dan weer interesse. Die zijn op een wachtlijst geplaatst. Als de reservatie van het vorige bedrijf niet doorgaat komt het bedrijf op de wachtlijst in aanmerking.
Flexibel
Maar er zijn ook kleinere bedrijfjes die bijvoorbeeld geen heel kavel nodig hebben. Daar wil de gemeente Goes flexibel mee omgaan. Op het moment dat er bijvoorbeeld drie bedrijfjes zijn die een kavel willen delen dan gaat de gemeente, als dat mogelijk is, het kavel opsplitsen.
Splitsing kavel De Poel
Splitsing kavel De Poel © OZ
Aansluiting A58
Door de ondernemers op het nieuwe gedeelte van De Poel wordt als belangrijkste reden de nieuwe aansluiting op de A58 genoemd. Dat verklaart dan ook de plotselinge groei want in de afgelopen jaren Volgens de gemeente Goes vergroot de aansluiting de mobiliteit voor ondernemers en de doorstroming van en naar de stad. Eind dit jaar worden de op-en-afritten geopend.