'Eerst m'n diploma halen, anders heb ik geen werk' (video)

'Eerst m'n diploma halen, anders heb ik geen werk' (video)
'Eerst m'n diploma halen, anders heb ik geen werk' (video) © Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Avontuur
De aanstelling van Veenstra is verrassend omdat hij nog maar zes wedstrijden ervaring heeft als hoofdtrainer. Hij volgde in oktober de opgestapte Mart van Bree op als trainer bij tweedeklasser Zeelandia Middelburg. Toch vindt Veenstra niet dat deze stap te vroeg komt. "Die vraag heb ik mezelf ook gesteld, maar ik hou van avontuur en wil hogerop als voetbaltrainer."
"Ik heb GOES bedankt met de kans die ik krijg."
Nieuwe-trainer-GOES-1-ZNO170105WJ
B-junior van zestien
Veenstra spreekt over een moeilijke beslissing. "Bij Zeelandia Middelburg ligt mijn hart, maar ik wil hogerop. Ik heb als voorbeeld gegeven dat ik een B-junior van zestien jaar ook in het eerste laat debuteren als hij goed is. Ik denk dat GOES dat idee nu ook heeft. De club heeft vertrouwen in mij."
Druk op telefoon
Veenstra kreeg veel reacties op zijn aanstelling. "Ik heb het gisteren eerst aan de groep van Zeelandia Middelburg verteld. Daarna zijn we gaan trainen. Toen ik terug in de kleedkamer kwam, zag ik dat het 'druk' was op mijn telefoon."
John Karelse
Veenstra is bij GOES de opvolger van John Karelse, die aan het einde van het seizoen vertrekt. Grappig detail is dat Veenstra in 2006 als profvoetballer bij NAC Breda debuteerde toen Karelse hoofdtrainer was in Breda.

"Eerst m'n diploma halen, anders geen werk."

Nieuwe-trainer-GOES-2-ZNO170105CR
Nieuwe weg
Volgens Veenstra slaat GOES een nieuwe weg in met de aanstelling van een jonge trainer. "De trainers die GOES gehad heeft, waren ouder en hadden veel ervaring. Ik heb GOES heel erg bedankt met de kans die ik krijg." De club wil weer in de hoofdklasse spelen en de jonge spelersgroep bij elkaar houden.
Diploma
Voordat Veenstra echt aan de slag mag bij GOES, moet hij eerst zijn cursus TC1 afronden. Die volgt hij momenteel bij de KNVB in Zeist. "Ik moet nog vijf maanden. Het geeft wel wat meer druk. Ik moet het diploma ook wel halen, anders heb ik geen werk volgend seizoen, haha."

Bekijk hieronder het hele interview met Rogier Veenstra

Nieuwe-trainer-Goes-ZNO170105LR
Zeelandia Middelburg
Het vertrek van Veenstra bij Zeelandia Middelburg betekent dat de zondag tweedeklasser op zoek moet naar een andere trainer. De club betreurt het vertrek van Veenstra, maar wenst hem veel succes bij GOES.