'Met mijn babykleding wil ik de wereld een beetje verbeteren' (video)

'Met mijn babykleding wil ik de wereld een beetje verbeteren' (video)
'Met mijn babykleding wil ik de wereld een beetje verbeteren' (video) © Omroep Zeeland
De duurzame babykleding van Brendy Boogaard
De duurzame babykleding van Brendy Boogaard © Omroep Zeeland
IJZENDIJKE - Lexus
Brendy's leventje ziet er heel anders uit dan vijf jaar geleden. "Ik had het goed voor elkaar. Ik reed in een Lexus en had een goede kantoorbaan. Toch klopte er iets niet voor mij. Ik had niet het idee dat ik iets goeds deed voor de wereld." Dus ruilde ze haar Lexus in voor een Ford Ka en begon ze voor zichzelf. Vanuit Rotterdam ontwerpt ze nu babykleding. Toch is ze nog vaak terug te vinden in IJzendijke waar haar ouders wonen.Nominatie
Het duurzame ontwerp levert Brendy twee nominaties op voor een Baby Innovation Award. Een nationale prijs voor innovatieve babyproducten. Ze is genomineerd in de categorieën Toys&Gifts en Green. Voor die prijzen kan nog worden gestemd tot 1 februari. Op 22 februari wordt de winnaar bekendgemaakt op de Negenmaandenbeurs in Amsterdam.Lantaarnpalen
"Het is niet zo dat ik meteen babykleding wilde ontwerpen. Het hadden net zo goed duurzame lantaarnpalen kunnen worden. Maar na lang nadenken wilde ik bij het begin beginnen. Dus zo kwam ik uit bij baby's", aldus Brendy.
Babykleding Verhip int1

Goed verhaal

Brendy heeft bewust gekozen voor een neutraal ontwerp zodat het tijdloos is en langer mee kan. "Het draait ook bij babykleding al snel om fast fashion. Moeders kopen een rompertje omdat het er leuk uitziet, maar niet omdat het praktisch is. Zo kan het zijn dat het rompertje vervolgens nooit wordt gedragen. Met die gedachten ben ik gaan ontwerpen. Om verspilling tegen te gaan."
Doorgeven
Zo groeien de mouwtjes en broekspijpjes met de baby mee. "Ze kunnen namelijk langer worden gemaakt. Als de baby er vervolgens uitgegroeid is, kan het pakje door worden gegeven aan de volgende nieuwe ouders."
Babykleding Verhip int3