Vader heeft nieuwe ploeg en kan blijven dromen van Spelen (video)

Vader heeft nieuwe ploeg en kan blijven dromen van Spelen (video)
Vader heeft nieuwe ploeg en kan blijven dromen van Spelen (video) © Omroep Zeeland
Mountainbike subsidie Vader

Geldkraan

OOST-SOUBURG - De afgelopen jaren hebben de Nederlandse mountainbikers volgens de NOC*NSF niet goed gepresteerd en daarom is de geldkraan nu dichtgedraaid. "Het is nu aan de mountainbikers zelf om er wat van te maken", zegt Vader. 

Oplossing

Vader woont al een aantal jaar in Sittard waar hij werkt aan zijn Olympische droom. Door het wegvallen van het geld van de sportkoepel is het nodig om via een andere weg aan financiële steun te komen. Het Limburgse bedrijfsleven gaat geld stoppen in het Watersley Race and Development Team. Dat wordt de nieuwe ploeg van Vader, zodat hij kan blijven werken aan zijn Olympische droom. 
Gevolgen
Het wordt voor Vader nu lastiger om naar bepaalde wedstrijden te gaan. "Er is niet overal meer budget voor." Daarom heeft Vader zijn wedstrijdschema ook iets aangepast aan de voorgaande jaren. "Ik ga naar iets minder wedstrijden ver weg, op het WK in Australië na." Ondanks alles blijft het doel van de Middelburgse mountainbiker nog altijd hetzelfde: goud halen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.
Mountainbike subsidie Vader 2