Maatregelen langs kust wegens hoog water

Maatregelen langs kust wegens hoog water
Maatregelen langs kust wegens hoog water © Jacco Baan / Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Vlissingen

OOST-SOUBURG - In Vlissingen is woensdagmiddag de dijkdoorgang (coupure) Poort De Ruyter, bij de kazematten, gesloten. Na de laatste afvaart van het fietsvoetveer tussen Breskens en Vlissingen ging woensdagavond ook daar de dijkdoorgang dicht. Dat laatste is overigens minder uniek dan dat het lijkt, want deze coupure wordt door de bemanning van het fietsvoetveer iedere avond gesloten. 
Een reportage over het sluiten van de coupure bij het fietsvoetveer:
ITEM Afsluitingen hoog water 2
© Omroep Zeeland
Springtij en harde wind
De maatregelen van het Waterschap Scheldestromen hangen samen met het springtij en de aantrekkende wind uit west- en noordwestelijke richting. De periode van springtij loopt van vrijdag tot en met zondag, het hoogtepunt zal waarschijnlijk op zaterdagmiddag zijn. 
Dijkgraaf Toine Poppelaars over de maatregelen:
maatregelen hoogwater
© Omroep Zeeland
bron: Rijkswaterstaat Waterinfo

Code geel
Rijkswaterstaat heeft vanwege de verhoogde waterstanden code geel afgegeven. Op basis van de huidige verwachtingen is een sluiting van de Oosterscheldekering vrijdag en/of zaterdag een mogelijkheid. Gemiddeld is het sluiten van de Oosterscheldekering één keer per jaar nodig.
Foto's of video's van de storm en hoog water zijn welkom. Mail nieuws@omroepzeeland.nl of WhatsApp met de redactie van Omroep Zeeland: 06-532898