Zeeland wordt wakker: waterstanden, zeehondje en de kunst van het mountainbiken

Zeeland wordt wakker: waterstanden, zeehondje en de kunst van het mountainbiken
Zeeland wordt wakker: waterstanden, zeehondje en de kunst van het mountainbiken © OZ
© Jacco Baan / Omroep Zeeland

Dijkdoorgangen gesloten

OOST-SOUBURG - Waterschap Scheldestromen heeft twee coupures, afsluitbare dijkdoorgangen, bij Vlissingen gesloten. Reden is de hoge waterstand die in de nacht van woensdag op donderdag is bereikt. De verwachte waterstand bij Vlissingen was 3,30 meter boven NAP. Ook de Panoramaweg bij Breskens werd uit voorzorg afgesloten.
© OZ

Zeeuwse architecten

Ze zijn elkaars concurrenten, maar noemen het zelf liever 'concullega's'. Zeeuwse architecten en belangstellenden zijn op excursie geweest om elkaars werk te bekijken. De zogenoemde nieuwjaarsbus was een initiatief van CBK Zeeland.
© Politie

Zeehondje

De politie heeft op het strand tussen Westkapelle en Domburg een vermagerd zeehondje gevangen. De agenten dachten dat de zeehond overleden was, maar toen ze dichterbij kwamen, kwam het diertje in beweging.
Clinic mountainbike
Clinic mountainbike © Omroep Zeeland

Internationale cyclocross

In de aanloop naar de internationale cyclocross in Hulst worden er verschillende wielerclinics gegeven. Woensdag maakte de jeugd in Hulst kennis met het mountainbiken. Ze kregen les van de beste Zeeuwse mountainbiker: Milan Vader.
De wolken zorgden voor een bijzonder plaatje bij Colijnsplaat
De wolken zorgden voor een bijzonder plaatje bij Colijnsplaat © Ronnie Verrijzer / Omroep Zeeland Flickr
Foto: Ronnie Verrijzer

Het weer

Er komt een actieve ocaanstoring aan. Maar voor het zover is, is het vanochtend nog overwegend droog. Er valt slechts lokaal een bui, mogelijk met hagel. Wolkenvelden overheersen. Verder staat er een matige tot krachtige zuidwestenwind en is het maximaal 6 graden.