Onderwijzer maakt sprong in 't diepe (video)

Onderwijzer maakt sprong in 't diepe (video)
Onderwijzer maakt sprong in 't diepe (video) © OZ
© OZ

Doorslag

MIDDELBURG - Fincke maakt al jaren foto's, zoals hierboven, maar de laatste tijd richt hij zich ook op het maken van videoclips. Hij heeft bijvoorbeeld de laatste clip gemaakt van de Zeeuwse band De Hobbyisten en singer-songwriter Peetman. "Die clips gaven uiteindelijk de doorslag om de knoop door te hakken en de sprong in het diepe te maken."
Onderwijzer volgt hart
Spannend
Het was voor Fincke geen makkelijke beslissing en hij vindt het reuze spannend. "In het onderwijs had ik een vast inkomen en dat is nu onzeker. Daarnaast is de markt redelijk verzadigd, dus ik moet me onderscheiden. Dat doe ik vooral door mijn manier van werken." 
Onderwijzer volgt hart
Clip
Op dit moment is hij druk bezig met het maken van een nieuwe videoclip voor singer-songwriter Peetman uit Middelburg. Volgens Peetman is Fincke echt rock 'n roll. "Hij werkt namelijk zonder scenario, een draaiboek of storyboard. Alles zit in z'n hoofd. Kijk, ik schrijf een liedje en heb daarbij een beeld. Maar aangezien ik niet in staat ben om een clip te maken, heb ik dat aan Martijn gevraagd. En hij is in staat om dat beeld wat ik heb te vertalen in een clip." 

Zwak


Op het gebied van video heeft hij een zwak voor filmregisseur Quentin Tarantino, die vooral bekend is door zijn films Reservoir Dogs, Pulp Fiction en het tweedelige Kill Bill. "Hij is een regisseur die oog heeft voor details en dat vind ik ook belangrijk." Bij fotografie vindt Fincke vooral het verhaal dat in één beeld wordt gevangen erg inspirerend. "Het gaat om de emotie die je vastlegt." 
Onderwijzer volgt hart

Toekomst

Fincke ziet de toekomst rooskleurig in. Zijn grote doel is om uitvaarten te registreren, zowel met foto's als video. "Als ik kan bereiken dat mensen mij kennen als degene die met een foto of video het verhaal kan overbrengen van de overledene dat de nabestaanden willen onthouden, is mijn missie geslaagd." Maar voorlopig wil hij zoveel mogelijk ervaring opdoen met het maken van videoclips.