Elfvoudig Zeeuws kampioene zwemmen richt zich op triatlon (video)

Elfvoudig Zeeuws kampioene zwemmen richt zich op triatlon (video)
Elfvoudig Zeeuws kampioene zwemmen richt zich op triatlon (video) © Sandy Pleyte
Zeeuws-zwemmen-2-ZNO170115AU
TERNEUZEN - Inhoud
Van den Ouden baarde in Terneuzen vooral opzien door het zwemmen van een Zeeuws record op de 800 meter vrije slag. Ze beschikt dus over inhoud, iets wat belangrijk is voor de overstap naar het triatlon. "Ik train nog maar twee keer in de week op het zwemmen en voor de rest ben ik aan het lopen en fietsen", zegt Van den Ouden. "Ik heb heel ambitieus en wil graag de Olympische Spelen halen. Of dat reëel is zal moeten blijken."
Nikita van den Ouden
Nikita van den Ouden © Sandy Pleyte
Foto: Sandy Pleyte
Oogsten
Marcel Kort is hoofdtrainer van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen en daar ook de trainer van Van den Ouden. Haar goede prestaties op het ZK verbazen hem niet. "Nikita is zoveel sterker geworden. Ze heeft heel hard getraind op inhoud en het is nu tijd om te oogsten."

Overstap

Opvallend genoeg juicht Kort de overstap van Van den Ouden naar de triatlon toe. "Ik denk dat het een goede keuze is ja. Of het niet jammer is voor het zwemmen? Natuurlijk wel, maar ik ben niet alleen voor het zwemmen maar voor de hele sport."
Internationale wedstrijden
Komend jaar wil Van den Ouden haar eerste internationale wedstrijden in het triatlon gaan doen. Toch gaat ze voor de zwemsport niet helemaal verloren. Ik blijf het er gewoon bij doen en blijf meedoen aan de kampioenschappen. Ik zal wel zien hoe lang ik het kan combineren."