Geen grote schades aan dijken door storm (video)

Geen grote schades aan dijken door storm (video)
Geen grote schades aan dijken door storm (video) © Dick de Kock / Omroep Zeeland Flickr
Hoog water dag 4

De enige Jammer

NEELTJE JANS - Edwin de Feijter van Rijkswaterstaat vond het eigenlijk wel jammer dat de kering niet gesloten hoefde te worden. "Je kunt je voorstellen, als je een heel team paraat hebt en je zit daar met z'n allen, en de ploegen worden afgewisseld, dat mensen op een gegeven moment ook voor het echie willen gaan. We zijn het hele jaar volcontinu bezig met onderhoud aan de kering, en het testen ervan, dan wil je 'm op een gegeven moment natuurlijk toch 'ns een keer gebruiken om te zien hoe hij zich in het echt houdt."
Edwin de Feijter in gesprek met Koen van Dijen:
ITEM hoog water dag 4
© Omroep Zeeland
ITEM Poppelaars the morning after

Geen schademeldingen

Bij dijkgraaf Toine Poppelaars zijn geen grote schademeldingen binnengekomen. "In die zin valt het mee. We gaan nu dijken en duinen inspecteren en waar nodig de schade herstellen."

— Maikel Coomans (@maikelcoomans85)
">

— Wilco Jacobusse (@WilcoJacobusse)
">

Gevaar voorbij

Vrijdagavond was er nog even sprake van dat de kering mogelijk om 03.00 uur 's nachts nog zou moeten sluiten. Dat bleek niet nodig. Het gevaar voor extreem hoog water is voorlopig voorbij.

Coupures weer open

Het waterschap en Rijkswaterstaat kunnen dus de genomen voorzorgsmaatregelen afbouwen. Zo kunnen de coupures die uit voorzorg waren gesloten nu weer open. Toch hou je ook nu nog je voeten niet droog op de kade van Breskens.

— Anoek de Gardeijn (@AnoekDG)
">