HZ wil aantal internationale studenten verdubbelen (video)

HZ wil aantal internationale studenten verdubbelen (video)
HZ wil aantal internationale studenten verdubbelen (video) © Omroep Zeeland
Buitenlandse studenten dragen bij aan internationaal imago van de HZ
Buitenlandse studenten dragen bij aan internationaal imago van de HZ © Omroep Zeeland

Seychellen

VLISSINGEN - Elk jaar komen studenten van over heel de wereld studeren in Vlissingen. De meeste komen uit Europa, maar er zijn ook studenten van ver daar buiten. Zoals de Seychellen, Zimbabwe, Oman en Kazachstan. 

Internationaal karakter

De hogeschool vindt de komst van internationale studenten belangrijk voor het internationale imago van de school. De globalisering van de wereld speelt hierbij een rol. In het echte leven krijgen de studenten ook te maken met andere culturen en dat moet op een school niet anders zijn, vindt docent Judith van Poppel.
Lokkertje
Het internationale karakter moet ook een mooi visitekaartje zijn om andere studenten naar de school te halen. Niet alleen buitenlandse studenten maar ook Nederlandse. Daarom zet de school flink in om ze naar Vlissingen te halen. Ze gaan de concurrentie aan met andere hogescholen en focussen daarbij op de locatie van de school.
Internationale studenten INT1

20 procent

Nu is 10 procent van het totale aantal studenten afkomstig uit het buitenland. Dat moet dus in de toekomst 20 procent worden.
UCR
De HZ is niet de enige school op Walcheren die zoveel nationaliteiten heeft. Ook het University College Roosevelt (UCR) in Middelburg kent veel buitenlandse studenten. Daar zitten zo'n 38 nationaliteiten bij elkaar. In totaal gaat het om 195 buitenlandse studenten bij het UCR.