Geld voor opknappen bedrijventerreinen

Bedrijventerrein Handelspoort Terneuzen
Bedrijventerrein Handelspoort Terneuzen © Google Streetview
MIDDELBURG - Terneuzen-Zuid
Het grootste bedrag gaat naar het opknappen van het bedrijventerrein Terneuzen Zuid. Daarvoor trekt de provincie bijna 308.000 euro uit. Dat geld wordt onder meer gebruikt voor het vervangen van de riolering van dat terrein. Ook een project om de Handelspoort in Terneuzen een upgrade te geven krijgt geld. Daarvoor stelt het provinciebestuur 148.000 euro beschikbaar.
Poortvliet
De provincie trekt ook geld uit voor een bedrijventerrein aan de Paasdijkweg bij Poortvliet. Daar staat een aantal vervallen loodsen die moeten worden gesloopt. Daar betaalt de provincie 181.000 euro aan mee.

700.000 euro uitgegeven

Het Zeeuwse provinciebestuur had ongeveer een miljoen euro beschikbaar om bedrijventerreinen een impuls te geven. Daarvan is nu bijna 700.000 euro uitgegeven. Voor later dit jaar was er al 1,5 miljoen euro beschikbaar voor andere Zeeuwse bedrijventerreinen die een opknapbeurt nodig hebben. Daar wordt nu  de drie ton die deze keer is overgebleven aan toegevoegd. Dat betekent dat er later in 2017 dus 1,8 miljoen euro beschikbaar is om bedrijventerreinen aan te pakken.