Zeeland wordt wakker: ijs, pesten en lekkere vis

Zeeland wordt wakker: ijs, pesten en lekkere vis
Zeeland wordt wakker: ijs, pesten en lekkere vis © OZ
© OZ

Natuurijs

OOST-SOUBURG - Niels en Erwin Mesu rijden vandaag mee in de eerste marathon op natuurijs van dit jaar. De Middelburgse schaatsbroers staan aan het vertrek in Noordlaren dat de primeur voor 2017 heeft binnengesleept.
Thierry Baudet
Thierry Baudet © OZ

Zeeland pesten

Het kabinet moet ophouden met de starre houding richting Zeeland, vindt de nieuwe partij Forum voor Democratie. Volgens lijsttrekker Thierry Baudet begint de weigerachtige houding van het kabinet om Zeeland te helpen, te lijken op pesterij.
© Restaurant Awards

Restaurant Awards

Restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat heeft de Restaurant Award gewonnen voor het beste visrestaurant van 2017. "We zitten natuurlijk heel dicht bij het water. Dus alles komt zo verschrikkelijk vers binnen", reageert chef-kok Edwin Vinke verheugd.
Hoek-trainer Jannes Tant
Hoek-trainer Jannes Tant © Orange Pictures

Hoek verlengt contract van trainer

Jannes Tant is ook volgend jaar trainer bij HSV Hoek. De 45-jarige coach heeft zijn contract met één jaar verlengd. Onder Tant eindigde Hoek vorig jaar op een teleurstellende achtste plaats in de hoofdklasse B. Ook dit seizoen vallen de resultaten nog tegen.
Het Veerse Meer bij Wolphaartsdijk
Het Veerse Meer bij Wolphaartsdijk © Stefan Schipper / Omroep Zeeland Flickr
Foto: Stefan Schipper

Het weer
Lokaal komt dichte mist voor. Verder af en toe zon, maar geleidelijk meer bewolking. Het wordt rond nul graden bij een zwakke oostelijke wind. Komende nacht gaat het 2 tot 4 graden vriezen.