Hoger beroep schietpartij N61 uitgesteld

Hoger beroep schietpartij N61 uitgesteld
Hoger beroep schietpartij N61 uitgesteld © OZ
Moord 2013
Moord 2013 © oz

Verantwoordelijk

DEN-BOSCH - In september 2013 kwam een 24-jarige man op de N61 om het leven. Een vader en een zoon werden daar eerder voor veroordeeld wegens moord. De 26-jarige zoon kreeg eerder 19 jaar. Zijn 52-jarige vader was 15 jaar cel opgelegd. Beide mannen worden verantwoordelijk gehouden voor de dood van een 24-jarige Dordtenaar in september 2013 bij werkzaamheden aan de N61 in IJzendijke. De 26-jarige man had volgens de rechter geschoten waarna zijn vader het pistool overnam.
Eerwraak
De rechtbank in Middelburg oordeelde dat er sprake was van eerwraak en noemde de moord 'een kille liquidatie op klaarlichte dag op de openbare weg met grote gevolgen voor nabestaanden en veel impact op de maatschappij'. De broer (49) van de 52-jarige man werd veroordeeld tot een week onvoorwaardelijke celstraf wegens bedreiging. Ook hij is in hoger beroep gegaan.
Vrijspraak
De advocaten vroegen destijds al om vrijspraak. Volgens hen was er geen wettig en overtuigend bewijs dat vader en zoon het slachtoffer hadden doodgeschoten. 
Aangehouden
Het hoger beroep wordt nu aangehouden. In maart zal er een zogeheten pro forma zitting worden gehouden en de inhoudelijke behandeling van het beroep is dan in mei.