Rechter verbiedt bouw van twee windmolens bij Neeltje Jans

Rechter verbiedt bouw van twee windmolens bij Neeltje Jans
Rechter verbiedt bouw van twee windmolens bij Neeltje Jans © OZ
© Bertus Ars / Flickr
NEELTJE JANS - Negatieve effecten
Neeltje Jans heeft bij de rechter aangegeven dat de bouw van de windturbines zal leiden tot hinder in de vorm van geluid, trillingen en slagschaduw-vorming. Volgens het Deltapark kan dit leiden tot omzetverlies omdat het formaat van de turbines zodanig groot is dat bezoekers mogelijk zullen worden afgeschrikt.
Uitspraak
De rechter is het niet eens met alle argumenten tegen de komst van de turbines. Maar de rechter is wel van oordeel dat het profiel en het formaat van de turbines de uitstraling van het attractiepark, als een toeristische trekpleister voor vooral ook gezinnen, zodanig wijzigt dat dat negatieve effecten heeft voor Neeltje Jans. De rechter heeft hierbij gelet op het feit dat de rotors bij een bepaalde windrichtingen boven de hoofden van bezoekers kunnen komen. 

Nooit opgeven

Directeur Bert van der Hoef van Deltapark Neeltje Jans is blij met de uitspraak na bijna tien jaar strijd. "Daaruit blijkt dat je als burger of kleine ondernemer nooit moet opgeven".
Bert vd Hoef

Groene stroom

Dinsdag werd bekend dat de vier multinationals AkzoNobel, DSM, Google en Philips in de toekomst groene stroom gaan afnemen van windpark Bouwdokken.