Al 25 jaar trouw aan de Supercross (video)

Al 25 jaar trouw aan de Supercross (video)
Al 25 jaar trouw aan de Supercross (video) © OZ
Jubileum Supercross
GOES - Van de Ven
Met posters en oude programmaboekjes op tafel kijken Van Klooster en Eversdijk terug op een kwart eeuw Supercross. "Dan komen natuurlijk veel herinneringen naar boven", zegt Eversdijk. "Of er een hoogtepunt voor mij was? Jazeker. Ik wilde altijd graag dat een Zeeuw bij de Inters zou winnen. Dus de zege van Rinus van de Ven in 2009 is voor mij wel het hoogtepunt."
Financiële problemen
Zo'n vijf jaar geleden stond de Supercross op omvallen vanwege geldzorgen. Eversdijk is blij dat het evenement het 25-jarig jubileum toch heeft gehaald. "Er zijn maar twee van dit soort crossen in Nederland, waar duizenden mensen naar kunnen kijken. Bij ons en in Zuidbroek. Dat maakt het natuurlijk wel uniek. We hadden er bijna mee moeten stoppen, maar gelukkig stonden er sponsors op en zijn we nu weer gezond."
Stoppen
Hoezeer ze er ook van genieten, beide mannen hebben weleens op het punt gestaan om te stoppen als vrijwilliger bij de Supercross. "Zeker in de tijden dat het financieel slecht ging", zegt Eversdijk. "Maar dan won de liefde voor de sport toch altijd weer", vult Van Klooster aan. "Als je hier op zaterdagavond staat te kijken naar de finale en je ziet duizenden mensen uit hun dak gaan bij de sport waar je zelf zo van houdt: daar doe je het voor."