Werkloosheid Zeeland scherp gedaald: 13 procent

Werkloosheid Zeeland scherp gedaald: 13 procent
Werkloosheid Zeeland scherp gedaald: 13 procent © oz
Vacatures UWV
Vacatures UWV © OZ

Profiteren

OOST-SOUBURG - De daling is het gevolg van het herstel van van de economie. Niet alle regio's in Zeeland profiteren evenveel van de nieuwe groei. In Vlissingen, Kapelle en op Noord-Beveland is de daling van het aantal WW-uitkeringen meer dan 15 procent. In het oosten van de provincie, in Tholen, Reimerswaal en Hulst is de afname het kleinst, tussen de nul en vijf procent.
Uitzendwerk
Het uitzendwerk in Zeeland herstelde in 2016 het sterkst: in één jaar tijd 300 per saldo tijdelijke banen extra.  Op de tweede plaats komt het herstel in de gezondheidszorg: 230 banen erbij. Het was ook die sector die twee jaar geleden te maken had met een grote ontslaggolf. Ook in de bouw (90 banen extra) en in de handel (130 banen extra) gaat het nu beter.

Nederland

Van de Nederlandse beroepsbevolking is nu 4,6 procent werkloos en de landelijke daling (34.000 minder WW-uitkeringen in één jaar) is de sterkste in tien jaar tijd. Zeeland steekt daar met 4,0 procent werkloosheid gunstig bij af. Alleen de provincie Utrecht doet het nog beter: 3,9 procent werklozen.