Zeeland wordt wakker: Omnium, Ut Babbelaertje en vrije verdachte

Zeeland wordt wakker: Omnium, Ut Babbelaertje en vrije verdachte
Zeeland wordt wakker: Omnium, Ut Babbelaertje en vrije verdachte © OZ
Omnium zwembad Goes
Omnium zwembad Goes © Omroep Zeeland

Onzekere toekomst

OOST-SOUBURG - De toekomst van het Omnium in Goes blijft onduidelijk. In de raadsvergadering van donderdagavond werd wel duidelijk dat het onderzoek pas in maart klaar is.
© OZ

Vergunning voor Ut Babbelaertje

Café Ut Babbelaertje heeft een horecavergunning gekregen van de gemeente Middelburg. Daarmee blijft het café na maanden onzekerheid gewoon open. Volgens eigenaar Lou Traas heeft het café een omzetdaling gehad van 60 procent, door verkeerde berichtgeving vanuit de gemeente.
Nieuwjaarsrellen Middengebied Vlissingen
Nieuwjaarsrellen Middengebied Vlissingen © OZ

Nog een verdachte vrij

Opnieuw is er een verdachte van de nieuwjaarsrellen in Vlissingen op vrije voeten. Het gaat om de 19-jarige jongen die zich vrijdag vrijwillig op het politiebureau meldde. Hij blijft wel verdachte in de zaak, net als vier anderen die eerder vrijkwamen, zegt het Openbaar Ministerie.
© Albert Dijkstra EHBZ

Zieke zeehond

De brandweer van Oostburg heeft donderdagmiddag een zieke zeehond van het strand van Breskens gehaald. Het zoogdier is daarna opgehaald door de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren en naar Stellendam gebracht.
© Desiree Hoondert / Omroep Zeeland Flickr

Het weer

Het is vandaag rustig winterweer, met volop ruimte voor de zon en weinig wind. De middagtemperatuur stijgt tot 3 of 4 graden.