Café Ut Babbelaertje krijgt vergunning van Middelburg

Café Ut Babbelaertje krijgt vergunning van Middelburg
Café Ut Babbelaertje krijgt vergunning van Middelburg © OZ
© Hernán Piñera / Flickr
MIDDELBURG - Foto: Hernán Piñera / Flickr

Integer

De kroeg dreigde te moeten sluiten. De uitbater van het café moest een nieuwe vergunning aanvragen, nadat een mede-eigenaar uit het bedrijf stapte. Het bedrijf moest daarvoor met documenten laten zien dat het bedrijf en het personeel integer is.

Niet op tijd

Toen de eigenaar de documenten niet op tijd overhandigde, dreigde sluiting. Volgens de gemeente Middelburg is meerdere keren om de gegevens gevraagd, maar kwam de eigenaar daar niet mee over de brug. Eind september waren de documenten uiteindelijk wel compleet.

Forse omzetdaling

Volgens eigenaar Lou Traas van Ut Babbelaertje heeft het café een omzetdaling gehad van 60 procent, door verkeerde berichtgeving vanuit de gemeente. "We hebben moeten vechten als leeuwen om de zaak overeind te houden", schrijft hij op Facebook.

Excuses

Traas zou het liefst excuses zien van de gemeente Middelburg. "Net zo breed uitgemeten in de krant als we zwart zijn gemaakt", schrijft hij. De gemeente Middelburg heeft laten weten dat ze geen excuses aanbieden, omdat de gemeente verplicht is controles uit te voeren. "We wensen ze wel succes met de voortzetting van het café", zegt een persvoorlichter.