Zestien jaar cel geëist tegen Henk E.

© HV Zeeland

Drugstransporten

ROTTERDAM - Volgens het Openbaar Ministerie is Henk E. de organisator achter een paar grote drugstransporten van Zuid-Amerika naar de haven van Rotterdam, schrijft de NOS.
Lees ook:
'Opgepakte man in Kamperland is beruchte crimineel'
Arrestatieteam valt vakantiehuisje binnen

Liquidatiepoging
Het OM wilde E. aanvankelijk ook vervolgen voor de liquidatiepoging van René F. Die werd in maart van 2015 neergeschoten in de Simonshaven en overleefde die aanslag. Maar volgens het OM is er niet voldoende bewijs dat Henk E. achter die aanslag zit.

Stiefzoon schoot acht keer
Wel is duidelijk dat Jimmy R., de stiefzoon van Henk E. acht keer op F. schoot. Tegen Jimmy R. werd vijftien jaar cel geëist. Die strafeis is niet alleen voor die liquidatiepoging, maar ook omdat hij betrokken zou zijn bij drugshandel.
Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat Henk E. justitie achter zich aan heeft. In de jaren negentig werd hij ook al in verband gebracht met een paar moorden en drugshandel. In 1998 kreeg werd hij daarom tot levenslang veroordeeld voor de moord op een vrachtwagen chauffeur en het regelen van drugstransporten naar Engeland. Uiteindelijk kreeg hij in hoger beroep een iets lagere straf: 18 jaar.